• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ainslie kroont zich tot beste olympische zeiler ooit

  Geen enkele zeiler deed ooit beter dan de Brit Ben Ainslie

  De Britse zeiler Ben Ainslie heeft in de Finn-klasse zijn vierde gouden medaille op een rij veroverd. Hij wordt daarmee de beste zeiler in de olympische geschiedenis. Meteen een mooi einde vindt de Brit: "Ik denk niet dat ik er in Rio nog bij ben."

  Ainslie werd in de medaillerace in Weymouth pas negende, maar hij  hield  de Deen Jonas Hogh-Christensen achter zich en dat was voldoende voor het goud. Het brons ging naar de Fransman Jonathan Lobert.

  Voor de 35-jarige Brit is het zijn vierde olympische titel op een rij. In 2000 won hij goud in de Laser-klasse, nadat hij daarin vier jaar eerder al zilver gewonnen had. Zowel in 2004 als 2008 was hij de beste in de Finn-klasse.

  Met zijn vijfde opeenvolgende olympische medaille doet Ainslie beter dan de legendarische Deen Paul Elvström, die tussen 1948 en 1960 vier keer olympisch kampioen werd.

  Ainslie houdt het mogelijk voor bekeken na deze Spelen. "Ik sluit het niet helemaal uit, maar ik denk niet dat ik nog eens zo'n wedstrijd kan zeilen. Het vergt enorm veel van mijn lichaam dus ik denk niet dat ik er in Rio nog bij ben", zegt Ainslie. "Er is geen betere manier om afscheid te nemen dan op de Spelen in eigen land."