• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Jammer van de vele afzeggingen bij de Lions"

  De Lions missen onder andere Axel Hervelle.

  Op 15 augustus beginnen de Belgian Lions hun kwalificatiecampagne voor het EK van volgend jaar in Slovenië. Manager Jacques Ledure betreurt de vele afzeggingen bij de nationale ploeg.

  De Belgian Lions zullen het zonder Thomas Van Den Spiegel, Doum Lauwers en Jorn Steinbach moeten doen. Ook Axel Hervelle en Roel Moors missen de start van de campagne. "Sommige nieuwkomers hebben een verleden bij de Belgian Young Lions of zaten in de preselectie voor het EK van vorig jaar", zegt manager Jacques Ledure in Het Nieuwsblad.

  "Ik betreur de vele afwezigen. Het is een uitdaging om het EK te halen met deze jonge en hongerige groep. Maar het is toch meegenomen dat ervaren spelers zoals Hervelle en Moors deze zomer beschikbaar blijven als we ze nodig hebben."

  Casteels: "We hebben talent"

  Vorig jaar haalden de Lions voor het eerst in 18 jaar het EK. "Dat was het resultaat van zeven jaar hard werken en investeren", zegt bondscoach Eddy Casteels. "Maar dat EK was geen succes. Het werk is door de vele afzeggingen wel niet verloren gegaan. We hebben talent en we willen ons plaatsen voor het EK."