VS-basketballers met moeite langs Litouwen

za 4 augustus 2012 17:55
Kobe Bryant maakte slechts zes punten tegen Litouwen.
Litouwen heeft het de Verenigde Staten knap lastig gemaakt in het olympisch basketbaltoernooi. Het Dream Team maakte in het vierde kwart een achterstand goed en won de groepsmatch met 99-94.

Twee dagen geleden walsten de Verenigde Staten nog over Nigeria. Dat het tegen Litouwen een veel moeilijkere klus zou worden, dat was zeker. Maar de Amerikanen lieten het tijdens de wedstrijd geregeld afweten. De Litouwers hadden in het laatste kwart de zege zelfs even in het zicht.

Na het eerste kwart gingen de Amerikanen nog wel met 25-33 aan de leiding, maar in het tweede kwart dichtte Litouwen de kloof tot 51-55.

In het derde kwart liet de VS het helemaal afweten en de Litouwers wonnen aan vertrouwen.  Ze kwamen zelfs even op een 56-55 voorsprong. De Amerikanen, die hun eerste drie wedstrijden nog met een gemiddelde van 52 punten verschil hadden gewonnen, botsten dit keer wel op een taaie tegenstander.

In de laatste tien minuten van de wedstrijd kwam Litouwen nog wel op een 84-82 voorsprong. Daarna vonden de sterren van het Dream Team het welletjes. LeBron James scoorde negen van zijn 20 punten in de laatste vier minuten van de wedstrijd. De Amerikanen haalden het uiteindelijk moeizaam met 94-99.

Litouwen - Verenigde Staten 94-99

• Quarters: 25-33, 26-22, 21-23, 22-21
  • Topschutter Litouwen: Kleiza 25
  • Topschutters VS: James en Anthony 20