• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Serena blaast Sjarapova weg in damesfinale

  Serena Williams (goud) wordt op het podium geflankeerd door Maria Sjarapova (zilver) en Viktoria Azarenka (brons).

  Serena Williams heeft haar eerste gouden medaille in het enkel veroverd. In de finale maakte ze in twee sets korte metten met Maria Sjarapova: 6-0, 6-1. Serena is de tweede vrouw sinds Steffi Graf die alle grandslams én goud op de Spelen wint.

  Na amper een halfuur had Serena Williams de eerste set al op zak. De Amerikaanse ging als een wervelwind tekeer en gunde Maria Sjarapova geen enkel spel. Ook in de tweede set kwam Sjarapova meteen 3-0 achter.

  Met 3-1 kwam Sjarapova eindelijk op het scorebord en in het volgende game dwong ze haar eerste breakpunt van de partij af. Williams bleef onwrikbaar en won met set 2 met 6-1.

  Met haar olympische titel in het enkelspel doet Williams even goed als Steffi Graf. Williams won alle grandslams en maakt het plaatje nu compleet met haar gouden plak op de Spelen. Graf deed het wel allemaal in één jaar (1988), goed voor een Golden Slam.

  Williams zet met haar zege een punt achter een indrukwekkende reeks in Wimbledon. Ze verloor op deze Spelen amper 17 games in zes wedstrijden. Met  haar vijfde eindzege op Wimbledon vorige maand won ze liefst 13 wedstrijden op rij.