• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Sara Aerts heeft spierscheuring van 8 centimeter

  Sara Aerts liep de blessure gisteren op tijdens de 200 meter.

  Sara Aerts moest tijdens de 200 meter opgeven in de zevenkamp. De meerkampster heeft een spierscheuring van acht centimeter in haar kuit.

  Sara Aerts moest gisteren tijdens de 200 meter, het vierde nummer op de zevenkamp, de strijd staken. Tille Scheerlinck, teamleider van de Belgische atletiekdelegatie, bevestigt nu dat Aerts een spierscheuring van acht centimeter in haar kuit heeft opgelopen.

  "Sara is vannacht nog onderzocht. Daar bleek dat ze een scheur van acht centimeter in de linkerkuit heeft. Ze loopt nu op krukken rond", zegt Scheerlinck. De blessure staat los van de hamstringblessure die de zevenkampster parten speelde voor de start van de Spelen, benadrukt Scheerlinck. "Het is gewoon brute pech wat haar overkomen is."