• home
  • video
  • pas verschenen
  • win!
  • quiz & opvallend

    Kroatisch supertalent wint discusgoud

    Sandra Perkovic benaderde in de finale de magische 70 meter-grens.

    De 22-jarige Sandra Perkovic heeft de olympische titel in het discuswerpen veroverd. Ze werd een maand geleden ook al Europees kampioene. Ook voor de Russin Pisjtsjalnikova (zilver) en de Chinese Li (brons) is het de eerste olympische medaille.

    Sandra Perkovic kan op haar jonge leeftijd (22) al heel wat adelbrieven voorleggen. Toch was haar deelname op de Spelen controversieel, want vorig jaar werd ze betrapt op doping. Omdat ze haar onschuld kon aantonen, werd ze maar voor zes maanden geschorst.

    De favorieten in de finale waren de Russin Daria Pisjtsjalnikova, die de beste worp van het seizoen afleverde, en de Chinese Li Yanfeng, de wereldkampioene. Maar ze moesten allebei hun meerdere erkennen in Perkovic, die op het juiste moment een Kroatisch record wierp: 69,11 meter.

    Titelverdedigster Stephanie Brown Trafton bleef onder de verwachtingen. Ze werd pas achtste. Ook de Cubaanse Yarelys Barrios, die een abonnement heeft op medailles (maar nooit gouden) op grote toernooien, viel naast het podium.