• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Hockeyvrouwen hebben tweede puntje beet

  De Red Panthers hebben 1-1-gelijkgespeeld tegen Japan. Na een knappe eerste helft, waarin België meer dan 1-0 had kunnen uitlopen, kregen de Red Panthers het moeilijk in de tweede en was de 1-1 onvermijdelijk.

  Japan was op papier de slechtste ploeg in deze poule en dus een uitgelezen kans voor onze vrouwen om een eerste zege te boeken.

  De Belgen domineerden voor de rust en gingen op zoek naar hun eerste olympische doelpunt. De Belgen waren daar voor de rust vaak dichtbij: een strafcorner van De Groof ging tegen de paal en een lobje van Sinia werd nog door een Japanse van de lijn gehaald.

  Een doelpunt maken leek wel vervloekt, maar dan lukte het toch. De Japanse doelvrouw had De Vos neergehaald en Jill Boon mepte de strafbal erin. Met 1-0 bij de rust werden de Belgen uiteindelijk karig bedeeld.

  Na de pauze verloor België de controle en kwam Japan steeds beter in de match. De Belgen hadden veel fouten nodig en konden het moeilijk blijven belopen. De 1-1 van Yamamoto was niet te vermijden. Daar bleef het bij, ook al werd het nog enkele keren erg warm voor het Belgische doel.

  Bondscoach Kina: "We hebben het laten liggen"

  Bondscoach Pascal Kina was ontgoocheld na de wedstrijd. "Er zat meer in", zegt hij. "We weten dat we goed bezig zijn, maar we hebben het in deze wedstrijd laten liggen. We hebben de kansen gehad om te winnen tegen de nummer 9 van de wereld."

  "Maar om hier te winnen moeten er meer meisjes in vorm zijn", concludeert Kina, "en vandaag waren er te veel meisjes niet in vorm."

  België scoorde dit toernooi voor het eerst. "Maar we staan niet zo stil bij dat doelpunt", zegt Kina. "We focussen meer op het resultaat, al moet je natuurlijk wel scoren om een resultaat neer te zetten."

  Kina was wel tevreden over de instelling van zijn ploeg. "Ze gedragen zich niet als het zwakke team van dit toernooi, ze gaan echt voor een prestatie in elke match. Als het zo blijft, mogen we spelen voor de negende plaats en daar mogen we trots op zijn."

  Jill Boon: "Ik had liever niet gescoord en gewonnen"

  Jill Boon maakte vandaag het enige Belgische doelpunt. "Het is leuk om te scoren", zegt ze. "Maar ik had liever niet gescoord en gewonnen."

  "We waren er tijdens de rust echt van overtuigd dat we gingen winnen. We hebben kansen gehad om de match af te maken, maar die kansen moeten binnen als we willen winnen”, besluit Boon.