• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Chinese vrouwen winnen onthoofd badmintontoernooi

  China blijft het badmintoernooi in Londen domineren.

  De Chinezen Tian Qing en Zhao Yunlei hebben in het badminton het dubbelspel bij de vrouwen gewonnen. Ze versloegen het Japanse duo Fujii/Kaiiwa en bezorgden China al de derde olympische titel in het badminton in Londen.

  Voor Zhao is het de tweede titel in twee dagen. Ook in het gemengd dubbel veroverde ze in een volledig Chinese finale het goud aan de zijde van Zhang Nan.

  China was ook al eerder op de dag succesvol. Li Xuerui (foto) triomfeerde in het enkelspel bij de vrouwen.

  Het dubbelspel bij de vrouwen was flink onthoofd, na de uitsluiting van vier koppels die in de poulefase niet voluit gegaan waren. Daarbij zat ook het Chinese duo Wang/Xiaoli, de wereldkampioenen van 2011. Het Russische duo Sorokina/Vislova profiteerde optimaal en veroverde het brons.