• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Cavendish: "In Rio wil ik meedoen op piste"

  Mark Cavendish greep vier jaar geleden naast een medaille op de ploegkoers.

  Mark Cavendish wil over vier jaar weer een gooi doen naar olympisch goud, maar dan bij het baanwielrennen. "Ik zou dolgraag deel uitmaken van de ploegenachtervolging", zegt Cavendish.

  Mark Cavendish was dé topfavoriet om een olympische titel te behalen in de wegrit in Londen, maar de verwachte massasprint kwam er niet en dus bleef de wereldkampioen met lege handen achter.

  De voorbije dagen was Cavendish te gast als analist bij de BBC, waar hij het baanwielrennen volgde. En de successen van zijn voormalige collega's steken Cavendish' ogen uit.

  "Ik heb de jongens hier aan het werk gezien en toen ik de teamspirit zag, dacht ik: "Daar wil ik deel van uitmaken"", zegt de man van Man.

  "De wegrit in 2016 zal niets voor mij zijn. Het zal wellicht niet vlak zijn in de buurt van Rio. Ik zou dus graag willen knokken voor een plaatsje bij de Britse pisteploeg", zegt Cavendish.

  Cavendish reed op de Spelen van Peking de ploegkoers met Bradley Wiggins, maar hij slaagde er niet in een medaille te  winnen. "Ik heb er al met de coaches over gesproken. Ik zou dolgraag deel uitmaken van de ploegenachtervolging."