• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Broers Bryan maken favorietenrol waar in dubbelspel

  De broers Bryan bleken een maat te groot voor hun Franse opponenten.

  De Amerikaanse tweelingsbroers Bob en Mike Bryan hebben de finale van het dubbelspel bij de mannen gewonnen. Ze versloegen het Franse duo Jo-Wilfried Tsonga/Michaël Llodra in twee sets: 6-4, 7-6.

  In de eerste set braken de Bryans al meteen door de opslag van Tsonga en Llodra en dat voordeel gaven de Amerikanen niet meer uit handen. De tweede set was een pak spannender. De Fransen hielden gelijke  tred tot aan de tiebreak, maar moesten daarin toch het onderspit delven.

  De Bryans schreven eerder al alle grandslamtoernooien op hun naam en kunnen nu met hun olympische titel pronken met een Golden Slam. In 2004 strandden ze op de Spelen van Athene in de kwartfinale. Vier jaar geleden moesten ze in Peking vrede nemen met het brons.

  De Franse mannen bezorgden hun land meteen twee medailles in het dubbeltoernooi. Richard Gasquet en Julien Benneteau wonnen de strijd voor het brons van de Spanjaarden David Ferrer en Feliciano Lopez.