• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bailey maakt indruk op 100m, Bolt en Blake door

  Usain Bolt plaatste zich, net als alle andere toppers, makkelijk voor de halve finales.

  De Amerikaan Ryan Bailey heeft de snelste tijd (9"88) gelopen in de reeksen van de 100 meter. Favorieten Usain Bolt en Yohan Blake zijn ook halvefinalisten. De halve finales en de finale van de 100 meter zijn voor morgen.

  De toppers waren netjes verdeeld over elke reeks in het Olympic Stadium. Tyson Gay (VS) was de eerste op de piste en won de eerste reeks in 10"08. Daarna was het de beurt aan Justin Gatlin, dopingzondaar en olympisch kampioen in 2004. Ook Gatlin won makkelijk in 9"97.

  Maar de 23-jarige Ryan Bailey (foto), de derde Amerikaan op de 100 meter, deed nog beter. Bailey snelde naar 9"88. Niemand liep ooit sneller in de reeksen van de Olympische Spelen.

  En dan was het de beurt aan superster Usain Bolt. In de opwarminsgzone speelde de wereldrecordhouder (9"58) al met de camera, op de piste deed hij dat over. Zijn start was niet super. Bolt liep 10"08, maar won wel.

  Asafa Powell keek in de laatste 20 meter van zijn reeks te veel naar het grote scherm en liep uit zijn baan. Maar dat vormde geen probleem om door te gaan (10"04).

  En tot slot was er cofavoriet Yohan Blake (22), de laatste van de drie Jamaicanen. Hij was ingedeeld in de zesde van zeven reeksen. Blake, de snelste van de wereld dit jaar in 9"75, liep in baan 5 naar 10"00. Ruim voldoende.