• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Anderlecht: "Transfer Suarez gaat niet door"

  Herman Van Holsbeeck: "Voor Matias Suarez is dit een fameuze klap."

  Matias Suarez verhuist niet naar CSKA Moskou. De Argentijn is er medisch afgekeurd. "De transfer gaat definitief niet door", zegt Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck.

  CSKA betaalde eind juli 16 miljoen euro voor Suarez, waarvan bijna 11 miljoen op de rekening van Anderlecht zou komen. Alles was in kannen en kruiken tot Suarez zich naar München moest begeven om er zich binnenstebuiten te laten keren.

  De controle bracht een blessure aan de patellapees in de knie van Suarez aan het licht. Het bestuur van CSKA blies daarop de transfer af. Dat betekent dat Suarez terugkeert naar Anderlecht en binnenkort weer voor paars-wit speelt.

  "De transfer gaat niet door", bevestigde Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck het nieuws na RSCA-Beerschot.

  "Het kan dat Suarez hervalt in zijn blessure en drie maanden aan de kant staat. Hij zou misschien niet 100% fit zijn in het begin van zijn CSKA-periode en dat risico wou CSKA niet nemen. CSKA wilde Suarez immers meteen opstellen."

  "Financieel is dit een streep door onze rekening, maar nu de Gouden Schoen terugkeert doen wij een geweldige transfer. We gaan met de artsen bekijken hoe we hem weer volledig fit kunnen krijgen. Voor Matias is dit wel een fameuze klap, we zullen hem wat moeten steunen."

  "In de tweede ronde kan hij weer het vershil maken"

  Anderlecht gaat nu bekijken hoe het van Suarez opnieuw een topfitte aanvaller kan maken. van Holsbeeck: "Met een bepaalde behandeling of operatie, dat moeten we nu nagaan. Het is alvast de bedoeling dat Suarez over 2/3 maanden weer kan spelen en in de tweede ronde of play-offs het verschil kan maken."