• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Anderlecht heeft zijn eerste driepunter beet

  Anderlecht heeft zijn eerste seizoenszege beet.

  Anderlecht heeft op eigen veld met 1-0 gewonnen van Beerschot, de eerste competitiezege voor de kampioen. Kortrijk won bij Cercle, Lokeren-Bergen en Waasland-Beveren-KV Mechelen eindigden op een draw.

  Anderlecht voetbalde net als vorig weekend erg matig, maar pakt nu dus wel de drie punten. Beerschot was het slachtoffer: het verloor in het Astridpark met 1-0. De assist van Jovanovic en het doelpunt van Kanu waren wel om duimen en vingers van af te likken.

  Kortrijk graaide de volle buit mee in het Jan Breydelstadion. Het won de West-Vlaamse derby tegen Cercle Brugge met 1-2. Matton was de uitblinker bij KVK, met een assist en een doelpunt.

  Lokeren en Bergen zijn hun seizoen begonnen met een 4 op 6. De twee teams deelden op Daknam de punten, al was de nederlaag dichtbij voor de thuisploeg. De Ceulaer maakte pas in de extra tijd de 2-2.

  Waasland-Beveren heeft zijn eerste puntje beet. Het hield in zijn eigen stadion KV Mechelen in bedwang. Beide ploegen scoorden niet.

  Club Brugge (foto), dat in de vooravond Charleroi versloeg, is zo voorlopig het enige team met het maximum. Club kan zondag nog wel het gezelschap krijgen van AA Gent of Zulte Waregem. Die nemen het tegen elkaar op.