• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wannes Van Laer: "Deze ervaring zal me helpen"

  Van Laer doet in Londen ervaring op met het oog op Rio.

  Wannes Van Laer werd in de achtste regatta gediskwalificeerd en zakte daardoor in het klassement naar de 33e plaats. "Maar ik verzamel hier belangrijke ervaring", zegt Van Laer.

  Wannes Van Laer beleefde opnieuw geen goede dag in de Laser-klasse van het zeilen. De 27-jarige Van Laer stond na zes regatta’s op de 31e plaats. En net zoals de afgelopen dagen zat een verbetering er niet echt in. Van Laer zeilde in het achterveld.

  Van Laer slaagde er in het tweede deel van de zevende race nog op te rukken van de 39e naar de 32e plaats. De overwinning in de zevende regatta was voor de Argentijn Julio Alsogaray.

  De dag ging nog slechter verder voor Van Laer die in de achtste regatta gediskwalificeerd werd voor een valse start. De zege ging naar de Australiër Tom Slingsby, die de leiding in het klassement overneemt van de Cyprioot Pavlos Kontides. Van Laer staat nu 33e in het klassement.

  Morgen staan nog twee regatta's op het programa. De medal race is maandag, maar daar maakt Van Laer geen kans meer op.

  Van Laer: "De ervaring die ik hier heb opgedaan, zal mij helpen in Rio"

  "Vooral in de eerste reeks waren er veel goede punten", zegt Van Laer. "Ik maakte alleen een klein tactisch foutje waardoor ik veel plaatsen verloor. Bij de tweede reeks was ik te enthousiast bij de start, ik werd gediskwalificeerd omdat ik te snel was gestart."

  "Mijn doelstelling hier in Londen was top 20. Door mijn mindere dag eergisteren en de diskwalificatie van vandaag heb ik natuurlijk mijn kansen vergooid", vertelt Van Laer nog. "Maar de ervaring die ik hier heb opgedaan kan ik nergens anders opdoen. Dit zal me zeker helpen om over vier jaar tijdens de Spelen in Rio veel beter te scoren", besluit Van Laer.