Ga naar de inhoud

Stevens en Broothaerts bakkeleien op Twitter

 vr 3 augustus 2012 23:10
Akkefietje op Twitter tussen @pat200stevens en @BroothaertsD.
De opgave van Sara Aerts in de zevenkamp heeft de geesten beroerd op Twitter. Patrick Stevens liet zich laatdunkend uit over die opgave, en daarop reageerde hordeloper Damien Broothaerts.

Patrick Stevens, die in Atlanta in 1996 de finale van de 200 meter liep, reageerde op zijn Twitter-pagina dat Sara Aerts niet had mogen worden geselecteerd. Die opmerking schoot bij Damien Broothaerts in het verkeerde keelgat, die het opnam voor zijn collega. 

Zo verliep de conversatie (vertaald uit het Engels):

 

  • Stevens: "Jessica Ennis op weg naar het goud... Geen finish voor de Belgische... zoals gewoonlijk... Geblesseerde atleten zouden geen selectie voor de Spelen mogen krijgen."
  • Broothaerts: "Wees niet zo gemeen, Patrick. Als je 12.94 loopt ben je fit. Zelfs de besten kunnen zich blesseren. #nietkwaadbedoeld #respect"
  • Stevens: "Sorry, maar als je niet voorbereid bent op de zevenkamp, dan gaat je lichaam tenonder... We spreken elkaar nog eens na je olympische finale :-)"
  • Broothaerts: "Ok, je liep een finale, dan je mag over elke atleet zeggen wat je wil... Heb alleen wat respect voor atleten die NOOIT een finale gaan lopen ;-)"