• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Spelen van Sysmans duren geen 26 seconden

  Jolien Sysmans heeft zich niet kunnen plaatsen voor de halve finales van de 50 meter vrije slag. In de reeksen zwom ze matig. Sysmans was de laatste Belg(ische) in het zwembad.

  Het BOIC viste Jolien Sysmans op voor deze Spelen. Want de 19-jarige zwemster van Brabo bleef boven de limiet. Vandaag was Sysmans de laatste Belgische in het zwembad, op de 50 meter vrije slag.

  Sysmans zwom in de zevende reeks. Haar BR is 25"37, maar om een plaats in de halve finale af te dwingen, moest ze rond de 25"20 presteren.

  Dat lukte niet. Sysmans tikte in haar eerste Spelen aan na 25"60 en zwom pas de 31e tijd in totaal. Alleen de top 16 mocht naar de halve finales.

  De Duitse Britta Steffen verdedigt haar titel in dit sprintnummer, maar de Nederlandse Ranomi Kromowidjojo is een flinke concurrente. Kromowidjojo zwom trouwens de snelste tijd in de reeksen.

  "Dit was een echte levenservaring"

  "Uiteraard ben ik ontgoocheld", zei Sysmans na haar snelle uitschakeling, "maar ik ben geen ochtendzwemster. Dat is nog eens bewezen. Ik had wel gehoopt dichter bij mijn Belgisch record te  eindigen."

  "Toen het BOIC me belde om toch nog naar de Spelen te gaan, was ik met vakantie. Mijn voorbereiding was daardoor iets korter. Maar dit was een echte levenservaring. Ik heb hier ontzettend veel geleerd."