• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Sjarapova en Williams strijden voor olympisch goud

  Sjarapova kan bij haar eerste olympische deelname al meteen goud pakken.

  Maria Sjarapova en Serena Williams zullen zaterdag strijden voor de olympische titel in het enkelspel bij de vrouwen. Beide finalisten wonnen makkelijk hun halve finales. Sjarapova was te sterk voor Kirilenko, Serena maakte korte metten met Azarenka.

  Net als in kwartfinale gisteren tegen Kim Clijsters, liet Sjarapova er ook in haar halve finale tegen Maria Kirilenko geen gras over groeien. De Russische deelde weer zware slagen uit en na twee korte sets moest haar landgenote al afdruipen. Het werd 6-2 en 6-3.  Bij haar eerste deelname aan de Spelen, verzekert Sjarapova zich dus al meteen van een medaille.

  Ook Wimbledon-winares Serena Williams hield het kort in haar halve finale. Na iets meer dan een uur zat de klus er al op tegen Victoria Azarenka. Het eerste reekshoofd kon amper drie spellen winnen: 6-2, 6-1.

  Voor Serena is het al haar twaalfde zege op een rij op het gras van Wimbledon. De Amerikaanse ligt nog steeds op koers voor haar eerste olympische titel. Enkel in het dubbelspel wist ze al een medaille te veroveren. Met zus Venus won ze zowel in 2000 als 2008 goud.