• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Roger Federer op een wedstrijd van het goud

  Federer moest erg diep gaan om de finale te bereiken.

  Roger Federer heeft zich niet zonder moeite geplaatst voor de finale van het tennistoernooi. De nummer één schakelde na een thriller in de derde set de Argentijn Martin Del Potro uit. Na 4 uur en 26 minuten, in de langste driesetter ooit, werd het 3-6, 7-6 en 19-17.

  Federer en Del Potro hielden elkaar aanvankelijk goed in evenwicht, maar een break van de Argentijn in het achtste spel was meteen voldoende voor Del Potro om de eerste set na amper 36 minuten binnen te halen.

  In de tweede set gaf geen van beiden een opslagspel uit handen en dus moest de tiebreak uitsluitsel brengen. Federer haalde het daarin met 7-5 en sleepte een derde set uit het vuur.

  Die mondde uit in een ware thriller waarin de twee elkaar geen duimbreed toegaven. Bij 9-9 kon Federer zijn eerste break van de partij realiseren, maar meteen daarop verloor hij zelf zijn opslagspel. Pas een halfuur later mocht de nummer één dan toch vieren met 19-17.

  Bij zijn vierde deelname aan de Spelen is Federer dus eindelijk zeker van zijn eerste olympische medaille in het enkelspel. In de finale neemt hij het op tegen Andy Murray.

  "Eindelijk eerste medaille in enkelspel"

  • Roger Federer: "Ik ben zeer gelukkig. Eindelijk heb ik mijn eerste olympische medaille in het enkelspel te pakken. Ik ben heel de match rustig gebleven, al was het moeilijk om zo vaak te serveren om in de wedstrijd te blijven. Ik denk niet dat ik al ooit zo'n lange set gespeeld heb in een driesetter. Ik had misschien vroeger kunnen winnen, maar ook verliezen. Op het einde was het zowel een mentaal als een fysiek gevecht."
    
  • Del Potro: "Ik ben ontgoocheld, maar Federer heeft een fantastische wedstrijd gespeeld. Hij is een mooie winnaar. Het is wel moeilijk om iets positiefs te zeggen na het verlies van zo'n match."