Ga naar de inhoud

Pendleton is eerste vrouwelijke keirin-kampioene

 vr 3 augustus 2012 20:07
Victoria Pendleton heeft de allereerste keirin-finale voor vrouwen gewonnen.
Victoria Pendleton heeft een spannende keirin-finale gewonnen. De 31-jarige Britse hield in het laatste rondje de Chinese Guo nipt af. Pendleton is de eerste winnares van de keirin, een nieuw onderdeel bij de vrouwen. Het is haar tweede olympische titel.

De keirin is een nieuw onderdeel bij de vrouwen. Een derny rijdt enkele rondes voor de renners uit en zodra hij het middenplein opzoekt, barst de strijd los. Een onderdeel voor explosieve renners dus en daarom een kolfje naar de hand van Victoria Pendleton.

Vier jaar geleden had de Britse al goud gewonnen op de sprint. Ze was vastberaden om de ontgoocheling van gisteren, toen ze op de teamsprint gediskwalificeerd werd, weg te spoelen.

De Australische Anna Meares, de wereldkampioene en dus een van de favorieten, nam resoluut de leiding, maar Pendleton reageerde gevat. Ze speelde hoog spel door van vroeg aan te gaan.

Guo, die ook al door een jurybeslissing haar goud in de teamsprint moest inruilen voor het zilver, drong nog aan, maar de Chinese kwam net tekort.