• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Murray zorgt voor heruitgave Wimbledon-finale

  Murray verloor geen enkel opslagspel tegen Djokovic.

  De olympische finalein het enkelspel bij de mannen wordt een heruitgave van de afgelopen Wimbledon-finale. Roger Federer moet het zondag opnieuw opnemen tegen Andy Murray. De Brit haalde het in de halve finale in twee sets van de Serviër Novak Djokovic: 7-5, 7-5.

  Murray speelde een nagenoeg vlekkeloze partij. De Brit behield zijn 12 opslaggames en brak twee op het einde van elke set door de opslag van tweede reekshoofd Djokovic.

  Murray krijgt dus zondag de kans op revanche voor de verloren Wimbledon-finale. Toen haalde Federer het in vier sets. Novak Djokovic en Martin Del Potro zullen strijden voor het brons. Djokovic won vier jaar geleden in Peking al een bronzen medaille.