• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Kawashima: "Laat de Lierse-fans maar fluiten"

  Kawashima moet op Het Lisp de nul houden tegen zijn ex-ploeg.

  Twee weken na zijn transfer keert Eiji Kawashima al terug naar Lierse. Met Standard wil de Japanner de nederlaag tegen Zulte Waregem uitwissen. "Het wordt speciaal", zegt hij. Zijn 20-jarige opvolger bij Lierse, Matz Sels, wil het vertrouwen niet beschamen.

  Standard verloor vorig weekend voor eigen publiek met het kleinste verschil van Zulte Waregem. In doel stond Eiji Kawashima, de 29-jarige Japanse doelman die overkwam van Lierse. Vanavond trekt Kawashima naar zijn ex-club voor de openingsmatch van de tweede speeldag.

  "Ik vind het speciaal dat ik tegen mijn ex-ploegmaats zal spelen", blikt hij vooruit in de kranten. "Er waren moeilijke momenten bij Lierse, maar ik kijk tevreden terug op die twee seizoenen. Vooral aan de supporters houd ik goede herinneringen over."

  "Ik weet niet hoe de fans me zullen ontvangen. Als ze me uitfluiten, moet ik dat aanvaarden. Zij houden immers van de club en ik heb die verlaten."

  De overgang van Kawashima van Lierse naar Standard had veel voeten in de aarde. "Twee jaar geleden werd in mijn contract een overeenkomst gesloten over voorwaarden bij een eventueel vertrek. Lierse was die vergeten", legt Kawashima uit.

  "Ik heb alles gedaan voor die club, maar op het einde kreeg ik een verschrikkelijk slecht gevoel. Gelukkig is het in orde gekomen, maar de laatste weken waren echt ontzettend moeilijk."

  Sels: "Lijn doortrekken tegen Kawashima en co"

  Lierse-doelman Matz Sels staat vanavond oog in oog met zijn voorganger Kawashima. Het 20-jarige jeugdproduct maakte vorige week zijn eerste optreden in de basiself sinds het vertrek van de Japanner naar Standard.

  "Leuk dat Kawashima nu tegenstander is. Dat geeft extra piment", zegt Sels in Gazet van Antwerpen. "Ik had een goeie band met hem, maar we gingen bijvoorbeeld niet samen op café."

  "Mijn debuut op Gent? Ik krijg veel vertrouwen van de club. In Gent heb ik dat niet beschaamd. Nu moet ik tegen Standard die lijn doortrekken. We missen belangrijke spelers, maar zijn niet kansloos."

  Sels beleeft trouwens mooie tijden. Terwijl hij kennismaakt met eerste klasse, zwemt zijn vriendin Jolien Sysmans op de Olympische Spelen in Londen.

  Volg Lierse-Standard in het Match Center

  Om 20.30u trappen Lierse en Standard de tweede speeldag af. Surf naar ons Match Center en volg de wedstrijd fase per fase. Ook op Radio 1 hoort u flitsen van de actie.