• home
 • video
 • pas verschenen

  Judoka Riner is ongenaakbaar in zwaarste klasse

  Teddy Riner was onaantastbaar tijdens het hele toernooi.

  Teddy Riner heeft Frankrijk een zevende gouden medaille geschonken, de zevende Franse medaille ook in het judotoernooi. Hij denderde door de dag. Riner was bijna letterlijk onaantastbaar voor al zijn opponenten.

  Teddy Riner heeft al vijf wereldtitels achter zijn naam, maar in Peking raakte de Franse kolos niet verder dan een bronzen medaille.

  Maar nu was Riner duidelijk met een missie naar Londen gekomen. Dat beseften ook zijn tegenstanders. De nummer 1 van de wereld stond soeverein op de tatami, zijn concurrenten kregen geen vat op de vinnige Fransen en liepen straf na straf op.

  Hetzelfde lot overkwam ook de Rus Aleksandr Michajlin, die door zijn passieve judo een waza-ari kreeg aangesmeerd. De grote rivaal van Michajlin had zich in het verleden nogal scherp uitgelaten over Riner, maar hij toonde zich groots in de nederlaag door de armen van zijn concurrent de lucht in te steken.

  Op zijn 23e heeft Riner nu al een volledig palmares. Hij kreeg tijdens zijn uitgebreide ereronde felicitaties van David Douillet, voormalig minister van Sport in Frankrijk, maar vooral tweevoudig olympisch judokampioen.