• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Hamerslingertopper loopt weer tegen de lamp

  Ivan Tichon verloor eerder al het brons van Peking na een dopingtest.

  Ivan Tichon heeft niet kunnen deelnemen aan het hamerslingeren. Een verdacht staal van de Spelen van 2004 zouden de Wit-Rus parten spelen. Tichon won zilver in Athene en is ook al drie keer wereldkampioen geworden.

  Een opvallende afwezige tijdens de kwalificaties van het hamerslingeren was de Wit-Rus Ivan Tichon. Tichon is terug naar huis gestuurd omdat bij een hertest van zijn dopingstaal dat hij in 2004 afleverde, toen hij zilver won in Athene, de alarmbellen zijn afgegaan.

  "We hebben een brief gekregen van het IOC dat we Tichon uit competitie moeten nemen wegens doping in 2004", zegt de Wit-Russische bond. "Het IOC heeft ook besloten om meteen zijn medaille af te nemen."

  Het is de tweede keer dat de 36-jarige Tichon een olympische medaille moet inleveren. Hij won eerder brons in Peking, maar liep ook daar tegen de lamp.

  Ook Laâlou mag niet deelnemen

  Ivan Tichon is niet het enige dopinggeval vlak voor de start van het atletiektoernooi. Ook de Marokkaan Amine Laâlou werd net op tijd geklist. Laâlou zou positief getest hebben op furosemide, hetzelfde product waarop ook zijn landgenote Mariem Alaoui Selsouli betrapt werd.

  Laâlou is een specialist van de middellange afstand. Hij nam al twee keer deel aan de Olympische Spelen, maar raakte twee keer niet verder dan de halve finales. Op het WK werd hij eens 5e en 6e op de 800 meter.