• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Eddy De Smedt: "Cox is een mooie verrassing"

  Het zilver van karabijnschutter Lionel Cox moet volgens De Smedt een stimulans zijn.

  Lionel Cox veroverde vandaag zilver in het karabijnschieten. Delegatieleider Eddy De Smedt is tevreden: "Wat een mooie verrassing."

  Eddy De Smedt, topsportdirecteur bij het BOIC en delegatieleider in Londen, werd per sms op de hoogte gebracht van de zilveren medaille van Lionel Cox in het karabijnschieten.

  "Natuurlijk ben ik tevreden, wat een mooie verrassing", zegt De Smedt. "Deze zilveren medaille van Lionel toont aan dat alles mogelijk is als je in vorm bent op de Spelen. Zelfs als je geen favoriet bent."

  "Als er in een sport medaillekansen verdwijnen, hoop ik altijd dat we kunnen rekenen op een onverwachte podiumplaats", voegt De Smedt daar nog aan toe. "En dat is hier echt het geval met Lionel. Deze medaille moet een extra stimulans geven aan de atleten die nog in actie moeten komen", besloot de BOIC-man.