• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dong Dong is beste acrobaat op trampoline

  Dong Dong was al twee keer individueel de beste op het WK.

  De Chinezen blijven het trampolinespringen domineren. Dong Dong voegt een gouden medaille toe aan zijn bronzen exemplaar van Peking. De titelverdediger van vier jaar geleden, Lu Chunlong, moest nu blij zijn met brons.

  In Peking was Dong Dong nog iets te groen achter zijn oren om zijn landgenoot Lu Chunlong te bedreigen, maar in Londen was de 23-jarige gymnast een klasse apart op de trampoline.

  In de kwalificaties zette Dong al de toon en die hield hij aan tot in de finale. Met 62.990 scoorde hij meer dan een punt meer dan de nummer twee, de Rus Dmitri Oesjakov. Met enkele vuistjes in de lucht vierde Dong zijn titel.

  "Ik keek echt uit naar deze finale. Het was een van mijn dromen om een medaille te winnen, dus ik ben erg gelukkig", zegt Dong, die aangeeft dat hij niet zeker is dat hij er in Rio opnieuw zal bij zijn. "Het belangrijkste moment heb ik nu wel gehad. Ik moet mij klaarmaken voor andere uitdagingen in het leven."