• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Deman (44): "In geval van nood sta ik in doel"

  Doelmannentrainer Patrick Deman houdt zich klaar: "Blijkbaar is het geen grap van de coach."

  Hein Vanhaezebrouck werd in snelheid genomen door het Kortrijk-bestuur bij de transfer van Kristof Van Hout naar Genk. De coach liet prompt een spelerslicentie aanvragen voor keeperstrainer Patrick Deman (44).

  Met Kristof Van Hout verliest Vanhaezebrouck zijn eerste doelman. Blijven nog over: Darren Keet, die Vanhaezebrouck vorig jaar in de beker gebruikte, en Jorgen Rogiers.

  "We moeten op alles voorbereid zijn", zegt Vanhaezebrouck (foto) in Het Laatste Nieuws.

  "Als Darren Keet iets overkomt, zitten we met een
  probleem. Met alle respect, maar onze andere jonge doelman, Jorgen Rogiers, is nog niet klaar voor eerste klasse."

  Als het administratief in orde komt, zit Deman morgen op de bank in Cercle, op zijn 44e. "Op die leeftijd was Dino Zoff nog wereldniveau", stelde Vanhaezebrouck iedereen gerust.

  Deman: "Als het moet, zal ik er staan"

  Patrick Deman is de ex-keeper van Kortrijk, Lierse en AA Gent. Hij houdt zich alvast klaar. "Blijkbaar is dit geen grapje van de trainer", zegt de veertiger in Het Nieuwsblad.

  "Met Keet blijft maar één ervaren doelman meer over. En de 18-jarige Rogiers speelde nog nooit op het hoogste niveau. Ik hoop dat ze niet allebei uitvallen en ik moet opdraven."

  "Ik doe af en toe nog intens mee op training, maar ik word ouder en mijn conditie is niet te vergelijken met die van een eersteklassekeeper."

  "Mijn laatste duel dateert ook al van drie jaar geleden. Maar als het noodlot toeslaat, zal ik er staan. Maar ik heb geen ambitie. Hopelijk vinden we snel een nieuwe doelman."