• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Spelen zijn al voorbij voor Bolshakova

  In het hink-stap-springen is Svetlana Bolshakova er niet in geslaagd de finale te bereiken. Met 13,84 meter bleef ze ver onder de gevraagde afstand van 14,40 meter. "Vandaag een slechte dag, morgen een goeie: dat is sport", vatte Bolshakova haar uitschakeling filosofisch samen.

  14,40 meter was de vereiste afstand voor de hink-stap-springsters om er bij te zijn in de medaillestrijd, ofwel een plaatsje bij de beste twaalf.

  Te veel gevraagd voor Svetlana Bolshakova, die 13,84 meter, 13,42 meter en 13,45 meter sprong en dus ruim onder 14,40 bleef.

  Ook slaagde ze er niet in bij de beste twaalf te eindigen. De nummer 12, de Sloveense Sestak, landde 14,16 meter ver in het zand. Zo werd Bolshakova 21e op 35 deelneemsters.

  De uitschakeling van Bolshakova is niet onlogisch. Onze landgenote scheurde vorig jaar haar achillespees en had daardoor amper tijd om zich te plaatsen voor de Spelen.

  Uiteindelijk werd ze gedelibereerd door het BOIC, nadat ze bij haar comeback meteen 14,28 had gesprongen, amper 12 centimeter onder de limiet van het Belgisch olympisch comité.

  "Te weinig snelheid en fouten gemaakt"

  "Ik wist dat het heel moelijk zou worden om me te plaatsen en vandaag had ik ook geen goed gevoel", reageert Bolshakova. "Ik heb niet deftig kunnen opwarmen, maar dat wil ik niet inroepen als excuus, al begon ik daardoor wel wat gestresseerd aan de wedstrijd."

  "Na die eerste sprong van 13,84 dacht ik dat het nog wel zou lukken, maar ik maakte te weinig snelheid en technisch waren mijn tweede en derde sprong niet goed. Ik heb fouten gemaakt, maar dat is sport: vandaag slecht, morgen goed."

  "Jullie zijn misschien ontgoocheld, ik ook een beetje, maar het is een zwaar jaar geweest. Ik ben het BOIC dankbaar voor de deliberatie, jammer dat het zo afloopt. Ik hoop de volgende vier jaar te kunnen doorkomen zonder zware blessures en dan goed te presteren in Rio. De fans die hier aanwezig waren, wil ik nog bedanken. Het was fantastisch om in Londen te zijn."