• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Bruyne: "Ik wil Werder terugbetalen"

  Op zijn eerste dag in Bremen traint Kevin De Bruyne al mee met de groep.

  Sinds gisteren huurt Werder Bremen Kevin De Bruyne van Chelsea. De 21-jarige Belg beleefde een drukke eerste dag in Bremen, waar iedereen vol lof is. Bekijk de foto's via de link hieronder.

  Kevin De Bruyne heeft er hectische dagen opzitten. Na zijn Noord-Amerikaanse tournee met Chelsea, een treinrit van Londen naar huis en daarna een autorit naar Bremen klaagde de nieuwe Werder-speler donderdag over vermoeide benen.

  Sinds donderdag huurt Bremen de Belg van Chelsea. "Ik hoop hier veel te spelen en me verder te ontwikkelen. Daarom ben ik naar hier gekomen", zei De Bruyne op zijn persvoorstelling.

  "De club heeft me veel vertrouwen gegeven, dat ik in de komende maanden wil terugbetalen. Ik heb er gewoon een goed gevoel bij."

  De Duitse pers wilde weten waar hij het liefst speelt. "Ik heb geen lievelingspositie, maar ben overal als offensieve middenvelder inzetbaar. Op de flank of in het midden maakt niet uit. Ik speel daar, waar ik nodig ben."

  De Bruyne excuseerde zich voor zijn zwakke Duits. "Ik heb vaak lessen gemist door het voetbal. Ik kreeg maar twee jaar 1 uur Duits. Dat was niet genoeg. Ik versta het een beetje, maar spreken is moeilijk. Mijn Engels is beter."

  De Bruyne weet al een beetje waar hij terechtkomt. Marko Marin maakte deze zomer de omgekeerde beweging, van Werder naar Chelsea. "Ik heb met hem gesproken en hij heeft me raad gegeven. Maar ik heb wel zelf beslist."

  Schaaf: "Is de speler die we nog niet hadden"

  Clubmanager Klaus Allofs was lovend op de persconferentie. "Verschillende scouts hebben Kevin bekeken. En de rapporten waren bijna uitsluitend positief, bijna euforisch. Dat is eerder uitzonderlijk."

  Ook Bremen-coach Thomas Schaaf is verheugd: "Hij past uitstekend bij Werder. Hij is erg actief, zit vol ideeën en infiltreert  ook makkelijk tot in de spits. Hij is de speler die we nog niet hadden."

  Zware dag voor De Bruyne

  De Bruyne moest donderdag niet alleen de pers trotseren. Hij onderging 's ochtends met succes de medische tests en trainde in de namiddag al mee met de groep.

  En toen de training voorbij was, was het nog niet gedaan voor onze landgenoot. De fitnesscoach nam hem nog apart onder handen voor een looptraining. Daarna mocht hij gaan douchen, met nog meer vermoeide benen. "Maar ik voel me erg goed."