• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bultheel loopt naar halve finale 400 horden

  Michael Bultheel haalde de halve finales van de 400 meter horden.

  Michael Bultheel (26) heeft zich geplaatst voor de halve finales van de 400 meter horden. Hij verbeterde zijn persoonlijk record met twee tiende seconde tot 49"18. "In de halve finale wil ik er gewoon van genieten", zegt hij.

  Bultheel liep in reeks vier met vice-olympisch kampioen Kerron Clement en de snelste man van het jaar Javier Culson. Een plaats in de top drie, die goed is voor rechtstreekse kwalificatie, zat er niet echt in. Bultheel moest rekenen op een van de beste zes verliezende tijden.

  De 26-jarige Bultheel liep een gecontroleerde wedstrijd, in de laatste rechte lijn liep hij naast regerend Europees kampioen Rhys Williams en had hij zicht op een vierde plaats. Op de streep moest hij zich echter gewonnen geven. Bultheel eindigde als zesde, maar liep met 49"18 wel een persoonlijk record.

  Die tijd was uiteindelijk goed voor de derde verliezende tijd en een 8e plaats in totaal.

  Javier Culson, die dit seizoen de 400 meter horden domineerde, plaatste zich als snelste voor de halve finales. Ook Kerron Clement en titelverdediger Angelo Taylor plaatsten zich zonder moeite voor de halve finales.

  Bultheel: "Ik verdien mijn selectie"

  Michael Bultheel was na afloop van de reeksen een tevreden man. Hij werd door het BOIC opgevist voor de Olympische Spelen en plaatste zich voor de halve finales. "Het is een verrassing omdat ik in een snelle reeks zat. Anderzijds was dat misschien een voordeel, er zijn hele snelle tijden uit de bus gekomen en zo heb ik me via de verliezende tijden kunnen plaatsen”, zegt Bultheel.

  “Ik kon in de tweede bocht een goede versnelling plaatsen. Ik viel ook op het einde niet stil, ik kon blijven vechten. Ik loop hier een persoonlijk record op het juiste moment.”

  Bultheel werd gedelibereerd door het BOIC, maar rechtvaardigt hier zijn selectie. “Ik heb nu ook sneller gelopen dan het Belgische minimum, dus bewijs ik dat ik mijn selectie heb verdiend.”

  Hij blikt ook vooruit naar de halve finales van morgen. “In de halve finale wil ik er gewoon van genieten. Misschien kan ik iets anders proberen, iets meer risico nemen om zo nog sneller te gaan”, besluit Bultheel.