• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Britse pistier bekent: "Liet me met opzet vallen"

  "Hindes wist perfect wat hij moest doen na een zwakke start."

  Groot-Brittannië won een eerste gouden medaille op de piste in de teamsprint. Maar erg sportief gedroegen de Britten zich niet op weg naar goud. Philip Hindes gaf toe dat hij zich opzettelijk liet vallen in de reeksen.

  De regels van de teamsprint zijn zo dat de wedstrijd wordt stilgelegd als er een technisch defect of een valpartij is bij een van de renners. Dat was het geval bij de Britten in de reeksen. "Startrijder" Philip Hindes viel al na een paar meter. Opzettelijk, zo gaf hij achteraf toe.

  "Ik liet me expres vallen om een nieuwe start te krijgen. Anders zouden we de snelste tijd niet kunnen neerzetten. Het was allemaal gepland", is Hindes openhartig.

  De tegenstand tilt er niet al te zwaar aan, al stellen ze zich wel vraagtekens bij de sportiviteit van de Britten. "Het hoort erbij, maar Hindes had de waarheid moeten verzwijgen", zeggen de Fransen. "Hij was perfect voorbereid en wist meteen wat te doen na hun zwakke start. Wij hebben een andere kijk op de sport."