• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Britse achtervolgers zetten piste in lichterlaaie

  De Britten pakken goud op de ploegenachtervolging.

  De Britten hebben hun titel op de ploegenachtervolging met succes verdedigd. Het viertal was duidelijk een maat te groot voor uitdager Australië en verpulverde en passant het wereldrecord.

  Vier jaar geleden werd de Britse achtervolgingsploeg nog geleid door Bradley Wiggins. De olympische kampioen in het tijdrijden was nu een aandachtige toeschouwer.

  Als aperitiefje klopte Nieuw-Zeeland Rusland in een strijd om het brons, maar het enthousiaste publiek ging helemaal uit zijn dak voor de finale tussen Groot-Brittannië en Australië.

  De Australiërs, die met Bobridge, O'Shea, Hepburn en Dennis vier uitstekende wegrenners aan de start brachten, hielden lang gelijke tred met het Britse viertal, dat bestond uit Clancy, Thomas, Burke en Kennaugh.

  Maar in de slotfase kon de Britse ploeg, inmiddels herleid tot een drietal, het tempo nog wat opvoeren. De Australiërs kraakten. Met 3'51"659 duiken de Britten acht tienden onder hun eigen wereldrecord.

  Het is de eerste keer in 36 jaar dat een land zijn titel kan verlengen in de ploegenachtervolging. Thomas en Clancy zijn de enige twee Britten die dubbel realiseren.