• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Aerts moet geblesseerd opgeven in zevenkamp

  Een kuitblessure maakte bruutweg een einde aan de Spelen van Aerts.

  Voor Sara Aerts is de zevenkamp met een sisser uitgedraaid. Op de 200 meter moest ze met een kuitblessure de strijd staken. "Ik ben echt zwaar ontgoocheld", zegt Aerts. De Britse Jessica Ennis staat na de eerste dag aan de leiding.

  Aerts (28) begon nochtans uitstekend: met een persoonlijk record op de 100 meter horden. Met 12"94 werd ze vierde in haar reeks en daarmee stond ze ook vierde in de stand. Haar vorige besttijd was 13"06.

  De Britse Jessica Ennis liep met 12"54 de snelste tijd. Een toptijd die haar wellicht in de finale van de 'gewone' 100 meter horden zou brengen. Het is ook de beste tijd aller tijden voor een zevenkampster.

  In het hoogspringen verging het Aerts minder goed. Ze faalde drie keer op 1,68 meter. Met 1,65 meter verbeterde ze wel haar seizoensrecord, maar ze bleef ver onder haar persoonljik record van 1,81 meter. De overwinning in het hoogspringen ging naar de Litouwse Skujyte, die 1,92 meter sprong.

  In het kogelstoten begon Aerts met een worp van 13,60m, maar haar tweede worp was een pak beter. Met 14,43m deed ze ruim beter dan haar PR van 13,70m.  Daarmee komt ze voorlopig op de 21e plaats te staan. Jessica Ennis verspeelde de leiding aan de Litouwse Austra Skujyte.

  Op de 200 meter liep het helemaal fout voor Aerts. De Belgische liep een blessure op en kwam niet meer aan. Jessica Ennis won haar reeks en nam opnieuw de leiding over van Skujyte.

  Aerts: "Echt zwaar ontgoocheld"

  Het mocht alweer niet zijn voor Aerts. Een nieuwe blessure tijdens de afsluitende 200m betekende meteen het einde van haar Spelen. "Na 100m voelde ik een kramp opkomen", zegt Aerts.  "Ik ben nog even blijven doorlopen, maar  twintig meter verder kreeg ik een pijnscheut en ging het niet meer."

  "Het is bijzonder spijtig want ik was zo goed begonnen met een persoonlijk record op de 100m horden. Het hoogspringen was slecht, maar het kogelstoten was dan weer super. Ook op de 200m was ik goed mee."

  Het is niet de eerste keer dat Aerts geblesseerd moet afhaken. Ook op het EK in Helsinki werden haar ambities gefnuikt door fysiek leed. "Het is nooit plezant om zo te moeten stoppen. Zeker hier niet. De sfeer is hier fantastisch en dat tilt je naar een hoger niveau. Dit komt hard aan, ik ben echt zwaar ontgoocheld. "

  "Ik heb veel boven mijn niveau gepresteerd vandaag en daar heeft mijn lichaam precies slecht op gereageerd. Ik moet mijn kuit nu laten onderzoeken. Ik ben dit gewoon, het is altijd vallen en opstaan voor mij. Ik kom dit dus ook wel te boven."