• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vanhaezebrouck: "Dit getuigt niet van ambitie"

  "Als Van Hout gebleven was, had het buitenland hier met een pak meer geld gestaan", zegt Hein Vanhaezebrouck.

  De onverwachte switch van Kristof Van Hout van KV Kortrijk naar RC Genk laat zijn sporen na bij KVK-coach Hein Vanhaezebrouck. "We zetten onszelf weer in ons hemd."

  Vanhaezebrouck ziet na de eerste speeldag al meteen zijn eerste doelman vertrekken. Dat hij daar niet blij om is, hoeft geen betoog. In het Nieuwsblad is de coach kritisch voor zijn bestuur.

  "Als je met die transfer de zaak van je leven had kunnen doen, akkoord. Bel KV Mechelen voor Renard en hij kost twee miljoen euro. Copa kost er drie", rekent Vanhaezebrouck in Het Nieuwsblad.

  "Van Hout levert dat niet op, hoewel hij onze eerste keeper is. Ik was er zeker van dat hij onder keeperstrainer Patrick Deman een geweldig seizoen zou keepen. En dan staat het buitenland hier met veel meer geld."

  Vanhaezebrouck steekt zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. "Ik ben ontgoocheld. We zetten onszelf weer in ons hemd, dit getuigt niet van ambitie."

  Het zit Vanhaezebrouck ook niet lekker dat hij niet op de hoogte was van Van Houts vertrek. "Dinsdagavond kreeg ik telefoon. Ik dacht dat het over een inkomende transfer ging. Niet dus."

  "Ik heb hetzelfde gevoel als twee jaar geleden toen Mboyo halsoverkop verkocht werd aan AA Gent en ik van niets wist. Ik ben benieuwd naar het standpunt van het bestuur."

  "We hebben het financiële bekeken en beslist dat het kon"

  Dat bestuur wrijft zich alvast in de handen. "Het is snel gegaan, maar dit was een kans voor Kristof en een opportuniteit voor ons", reageert Luc Demeyere van KV Kortrijk in Het Nieuwsblad. "We hebben het financiële bekeken en beslist dat het kon. Nu zoeken we dringend een tweede doelman. Vandaag nog als het kan, maar het moet een goeie zijn."