• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van der Geest houdt het 1 minuut en 45 seconden vol

  Van der Geest (blauw) raakt niet verlost van de houdgreep.

  De Olympische Spelen van judoka Elco van der Geest hebben niet lang geduurd. In de categorie tot 100 kg was de wereldkampioen uit Rusland te sterk. Chaiboelajev versloeg onze landgenoot in de eerste ronde met ippon.

  Met Van der Geest kwam vandaag de laatste Belgische judoka in actie. Het moet gezegd, bij de loting had hij het niet getroffen.

  Van der Geest moest de tatami op tegen de Rus Tagir Chaiboelajev, de regerende wereldkampioen. Op dat WK van vorig jaar verloor Van der Geest in de halve finales van Chaiboelajev.

  Onze landgenoot woog te licht. Na iets meer dan een minuut voerde de Rus een houdgreep uit, waar Van der Geest niet meer onderuit kon. De ippon volgde en exit Van der Geest na amper 1 minuut en 45 seconden. Zijn Spelen hebben niet lang geduurd.

  "Ik ben te ontgoocheld om iets te zeggen"

  De 33-jarige Van der Geest zit in zak en as na zijn vroegtijdige exit in Londen. Een "slechte" loting vond hij vooraf geen excuus. De teleurstelling is bijzonder groot. "Ik ben te ontgoocheld om iets te zeggen", reageerde hij.

  Van der Geest, ex-Nederlander, kampt sinds 2009 voor België. In 2002 en 2010 werd hij Europees kampioen bij de -100 kg. Op de Spelen van 2004 werd hij vijfde, net als op het WK 2011.