• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Sollied: "In principe is Videoton haalbaar"

  Trond Sollied laat zijn jongens het veld opstappen met de opdracht te winnen.

  Niet dat Trond Sollied zich op grootspraak laat betrappen, maar de coach van AA Gent heeft wel een goed oog in de confrontatie met Videoton. "Ik verwacht hen op de counter."

  Sollied zag Videoton al eens aan het werk en spreekt - zoals dat hoort - met veel respect voor de ploeg. "Het is een ploeg die ook bij ons in de linkerkolom zou staan", zegt de Gentse trainer.

  "Op zich is het een haalbare kaart, maar je moet altijd opletten. Ik wil niet te veel conclusies trekken uit wat ik tot hier toe van de Hongaren zag."

  "Ze speculeerden toen op de counter en dat verwacht ik vanavond tegen ons ook, maar op zich wil dat weinig zeggen."

  "Of we voor de overwinning spelen? Ik ga altijd voor een zege. Zelf heb ik altijd gewonnen van Hongaarse ploegen."

  Met Balasz Toth heeft Videoton een speler in de gelederen die de Belgische competitie goed kent. De voormalige middenvelder van Genk toont zich verheugd dat hij zich met AA Gent mag meten.

  "Ik bewaar alleen goeie herinneringen aan mijn passage in jullie land", zegt Toth. "Het is een mooi land en met Genk kwam ik er terecht bij een prachtige club met een geweldige achterban."

  "Zelf scoorde ik mijn eerste goal in België tegen AA Gent, een fysiek sterke ploeg met goeie aanvallers. Ik schat jullie ploegen hoger in dan de Hongaarse, maar in 90 minuten weet je nooit."

  Vermoedelijke opstellingen:

  Videoton: Bozovic, Szolnoki, Szekeres, Stopira, Vinicius, Balufo, Kovacs, U.Nikolic, Toth, Haraszti, Torghelle

  AA Gent: Padt, Baric, Melli, Arzo, Maréval, N'Diaye, Conte, Van der Bruggen, Messoudi, Brüls, Arbitman

  Opmerking: Renato Neto heeft deze week een contract ondertekend bij Videoton, de vicekampioen van Hongarije. De Braziliaanse middenvelder speelde eerder voor Cercle Brugge. Tegen Gent begint Neto waarschijnlijk op de bank.