• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Samy: "Heb akkoord met Hassan voor één jaar"

  Lierse hoopt Ahmed Hassan, hier in het shirt van de Egyptische ploeg, als verlosser te mogen verwelkomen.

  De terugkeer van Ahmed Hassan naar de Belgische velden staat in de steigers. "Hassan is een vriend. Hij weet dat ik hem nodig heb en hij wil me helpen", zegt Lierse-topman Maged Samy in Gazet van Antwerpen.

  "Er is nog niks getekend, maar de kans dat hij komt is reëel. Op financieel vlak zijn we het eens", zegt Samy. "Hassan zal voor één jaar tekenen. En ja, hij is betaalbaar. Hij komt niet om veel geld te verdienen."

  Hassan, die van 2006 tot 2008 voor Anderlecht uitkwam, is al 14 maanden niet betaald door zijn Egyptische club Zamalek.

  Samy: "Het is crisis in Egypte. Ik denk dat zijn contract volgende week ontbonden kan worden en dan kan hij naar hier komen."

  Samy, zelf ook een Egyptenaar, twijfelt er niet aan dat Hassan Lierse nog enorme diensten kan bewijzen, hoewel hij als voetballer de pensioengerechtigde leeftijd al overschreden heeft.

  Samy: "Hassan mag dan al 37 zijn, ik weet dat hij nog altijd top is. Hij speelde niet alleen in de Afrikaanse Champions League, maar ook met de nationale ploeg. Hij kan ons op een hoger niveau brengen, daar ben ik van overtuigd."

  "Op mijn 37e scoorde ik nog zeven keer voor Lierse"

  Ook Chris Janssens zit op hete kolen om Hassan in zijn selectie te mogen verwelkomen. "Ik heb een ervaren leider nodig, iemand die de lijnen uitzet. Hassan is dat. Hij moet onze draaischijf worden", zegt de trainer in GvA.

  "Jongeren heb ik genoeg. Nu hebben we hebben iemand nodig die de anderen door zijn spelstijl minstens 10% beter maakt. Hassan is in die optiek de juiste keuze: slim, technisch sterk en creatief. De anderen zullen in zijn dienst moeten spelen, want Hassan zal veel vrijheid krijgen."

  Ook Janssens ziet geen obstakel in de leeftijd van de Egyptische middenvelder. "Dat hij al 37 is? Ik was ook 37 toen ik voor Lierse in eerste klasse speelde. En toch scoorde ik nog zeven keer. Hassan kan veel beter voetballen dan ik, dus..."