• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Postzegels en brievenbussen voor Brits goud

  0 / 0
  Bradley Wiggins pronkt naast zijn "gouden postzegel". Voor elke Britse olympische kampioen geeft de Royal Mail een speciale editie uit. Ze verft ook de postbussen goud in de thuissteden van de kampioenen.

  De Britten eren hun kampioenen in stijl. Sommige van de traditionele rode postbussen in Groot-Brittannië hebben een laagje gouden verf gekregen. Meer bepaald die in de woonplaatsen van Bradley Wiggins, Heather Stanning en Helen Glover, de Britse goudenmedaillewinnaars van deze Spelen.

  Dat zal de Royal Mail blijven doen voor elke Britse atleet die nog goud pakt. De iconische postbussen zijn al rood sinds 1874 en kregen nooit eerder een andere kleur.

  Daarnaast brengt de Royal Mail ook een speciale reeks postzegels uit voor elke Brit die olympisch kampioen wordt. Tijdrijder Bradley Wiggins en het vrouwelijke roeiduo Glover-Stanning kregen elk al hun "gouden postzegel".