• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Phelps zwemt naar zijn 16e gouden medaille

  Dan toch een individuele gouden medaille voor Phelps.

  Michael Phelps heeft zijn olympische trofeeënkast nog wat gespijsd. Hij was voor de derde Spelen op een rij de beste op de 200 meter wisselslag. Ryan Lochte pakte het zilver.

  Phelps en co maakten een verschroeiende start, een verbetering van het wereldrecord lag binnen de mogelijkheden. Dat kwam er niet, het 16e olympische goud voor Phelps wel. De Amerikaan is ook de eerste zwemmer in de geschiedenis die drie keer op rij hetzelfde nummer kan winnen.

  Opvallend: Ryan Lochte behaalde het zilver, nauwelijks 25 minuten nadat hij op de 200 meter rugslag al brons had gepakt.

  "Als eerste man drie keer op rij hetzelfde nummer winnen, dat is toch iets heel speciaals. Ik ben heel tevreden", zegt winnaar Phelps. "Lochte? Ik wist dat het moeilijk zou worden voor hem omdat hij nog maar net gezwommen had. Toch is hij een van mijn lastigste tegenstanders."