• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lochte moet vrede nemen met brons op 200m rug

  Een dolgelukkige Tyler Clary.

  Ryan Lochte beëindigt zijn Spelen met vijf medailles. Op de 200 meter rugslag moest de Amerikaan tevreden zijn met brons. Het goud was voor zijn landgenoot Tyler Clary. Die won in een olympisch record.

  Het zag er lange tijd goed uit voor Lochte, die bij elk keerpunt op kop lag. Maar in een spannende laatste 50 meter kwamen Tyler Clary en Ryosuke Irie opzetten. Lochte kon zijn koppositie niet vasthouden en zag zijn landgenoot en de Japanner voorbijglijden.

  Brons voor Lochte, en dat voor de eerste keer op deze Spelen. Verder vergaarde hij twee gouden en twee zilveren plakken. Best knap, maar Lochte bleef toch een tikkeltje onder de (hooggespannen) verwachtingen. 

  "Ik ben grotendeels tevreden over mijn prestaties in Londen", zegt Lochte. "Okay, ik wilde graag goud in elk nummer waaraan ik deelnam, maar daar zal ik mee moeten leren leven. Ik zal de nodige lessen trekken uit deze Spelen en mag dezelfde fouten niet meer maken in Rio 2016."

  "Hoeveel sporters verlaten de Spelen met vijf medailles?", weerlegt zijn coach Gregg Troy de kritiek uit bepaalde hoeken. "Vijf medailles is een stuk boven het gemiddelde."