• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Le Jeune: "Een medaille is zeker mogelijk"

  Philippe Le Jeune won in 2010 op de Wereldruiterspelen de weredltitel jumping.

  Met wereldkampioen jumping Philippe Le Jeune heeft België een medaillekandidaat in de paardensport. Hij focust vooral op de landencompetitie. "De paarden zijn in vorm en met Gregory Wathelet hebben we er een sterke ruiter bij", zegt de Belgische ruiter.

  Philippe Le Jeune is met zijn 52 jaar niet meer van de jongste. Meer nog, hij is de oudste deelnemer in de jumpingcompetitie. Op de Olympische Spelen wil hij een leemte in zijn palmares vullen.

  "Maar de wereldtitel is het mooiste dat ik kon bereiken in mijn sport. Die competitie is gespreid over vijf dagen en heeft verschillende disciplines. De olympische competitie is natuurlijk wereldwijd veel bekender", zegt Le Jeune.

  "Ik zal me eerst en vooral focussen op de landenwedstrijd. Bijna alle landen zitten dit jaar op een gelijkaardig niveau. Het wordt een fantastische competitie. Duitsland is normaal gezien de favoriet, maar ze missen drie ruiters op deze Spelen vanwege blessures bij de paarden."

  Een medaille in de paardensport is al geleden van de Spelen in Montréal 1976. "Maar twee jaar geleden wonnen we er één op de Wereldruiterspelen met bijna dezelfde ploeg. Met Grégory Wathelet hebben we er bovendien een heel sterke ruiter bij. Ik weet dus dat het mogelijk is."

  "Vigo is in supervorm"

  Philippe Le Jeune heeft niet alleen veel vertrouwen in de ruiters. Ook de paarden krijgen lof. "Vigo d'Arsouilles zit de laatste tijd in een heel goede vorm. Hij ziet er stralend uit. Op training sprongen alle paarden goed, maar Vigo stak er bovenuit", zegt de wereldkampioen.

  Na de Olympische Spelen gaat Vigo naar de fokkerij. "Ik hoop dat ik hem een mooi afscheid kan geven. Het is hem gegund."