• home
  • video
  • pas verschenen

    Krant geeft medailles aan 'Nice' en 'Naughty' Korea

    De Australische krant Metro of Brisbane windt er geen doekjes om. In de Olympische medaillestand labelt het Noord-Korea als 'Naughty Korea' en Zuid-Korea als 'Nice Korea'. Gewaagd. Kwestie van een duidelijk standpunt in te nemen over de Koreaanse kwestie. Al zullen de Noord-Koreanen niet kunnen lachen om dit grapje.

    Eerder ontstond er al een relletje op de Olympische Spelen rond Noord-Korea. De vrouwenvoetbalmatch tussen Noord-Korea en Colombia is pas met veel vertraging begonnen. De Noord-Koreaanse vrouwen weigerden af te trappen omdat de Zuid-Koreaanse vlag getoond werd.

    Ook tijdens de turnfinales was er even opschudding. De man die de turners aankondigt voor de allroundfinale heeft het zekere voor het onzekere genomen. Toen hij Kim Soo-myun moest presenteren, zocht hij vlug even op of het om een Zuid- of een Noord-Koreaan ging.