• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Heersbrandt naar halve finales met record

  François Heersbrandt plaatste zich als 13e voor de halve finales.

  François Heersbrandt heeft zich geplaatst voor de halve finale van de 100 meter vlinderslag. Hij verbeterde zijn eigen Belgische record tot 52"22. Chad le Clos was de snelste in de reeksen.

  François Heersbrandt heeft zich als 13e geplaatst voor de halve finales van de 100 meter vlinderslag. Heersbrandt zwom in de laatste reeks met een heel pak toppers. Hij zwom in baan één en keerde halfweg als tweede in 24"12.

  Op de tweede vijftig meter kreeg hij het iets lastiger, maar Heersbrandt tikte als zesde aan in 52"22. Een verbetering van zijn eigen Belgische record met 0"07. Die tijd was goed voor de 13e plaats in totaal.

  Chad le Chlos, de olympische kampioen op de 200 meter vlinderslag, plaatste zich als snelste voor de halve finales. Met een tijd van 51"54 bleef hij titelverdediger Michael Phelps voor.

  De inmiddels 37-jarige Zweed Lars Frölander, in 2000 olympisch kampioen op de 100 vlinder, werd 20e in de reeksen en is uitgeschakeld.

   

  Heersbrandt: "Vanavond probeer ik iets anders"

  François Heersbrandt plaatste zich voor de halve finales van de 100 meter vlinderslag, maar was niet onverdeeld tevreden met zijn prestatie. "Dit was het grote doel van het seizoen, ik ben opgelucht dat het gelukt is. Toch ben ik niet helemaal tevreden, ik heb iets geprobeerd, maar op het einde kreeg ik het erg lastig."

  "Vanavond pas ik mijn tactiek nog aan", zegt Heersbrandt. "Ik kan enkel dromen van de finale. Maar ik probeer in de halve finale in ieder geval beter te doen dan vanochtend. Ik was ook een beetje te snel weg, in de halve finale moet ik beter indelen."

  "Deze halve finale is een tussenstap. Vier jaar geleden in Peking was ik blij dat ik erbij was. Hier in Londen was het doel de halve finale halen. Ik blijf dromen van de finale, maar als het dit jaar niet lukt, dan binnen vier jaar."