• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Foutieve aflossing kost China eerste wielergoud

  Het Chinese duo verbeterde tot twee keer toe het wereldrecord.

  China heeft naast zijn allereerste gouden medaille gegrepen in het wielrennen. De jury zette het vrouwenteam terug naar de tweede plaats na een foutieve aflossing. Het goud in de teamsprint ging naar wereldkampioen Duitsland.

  De Chinese vrouwen Gong Jinjie and Guo Shuang waren oppermachtig in de teamsprint. Tot twee keer toe verbeterden ze het wereldrecord: in de kwalificaties en in de eerste ronde (32"422).

  In de finale klopten ze de Duitse wereldkampioenes Miriam Welte en Kristina Vogel, maar een foutieve aflossing kostte China het allereerste wielergoud op de Spelen. De olympische titel ging naar Duitsland, China moest tevreden zijn met zilver. Het brons was voor Australië.