• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Bruyne trekt op huurbasis naar Bremen

  Kevin De Bruyne krijgt het rugnummer 6 bij Werder Bremen.

  0 / 0
  Kevin De Bruyne speelt dit seizoen voor Werder Bremen. De club uit de Bundesliga huurt de aanvallende middenvelder voor een jaar zonder aankoopoptie van Chelsea. Dat was de wens van alle partijen.

  Chelsea haalde De Bruyne in januari voor 9 miljoen euro weg bij Genk, maar liet hem het seizoen uitdoen bij de Limburgers. De Bruyne startte de voorbereiding bij Chelsea en ging mee op tournee naar de VS. Omdat zijn speelkansen niet groot zouden zijn dit seizoen, kozen Chelsea en De Bruyne voor een nieuwe uitleenbeurt.

  Werder-manager Klaus Allofs is tevreden met de komst van De Bruyne: "We hebben Kevin maandenlang intensief gescout en erg goeie gesprekken met hem gehad. We zijn blij dat we met deze transfer de kwaliteit van ons team verhogen."

  Ook de coach van Bremen, Thomas Schaaf, is in de wolken: "We zijn blij dat we de strijd om Kevin gewonnen hebben. De voorbije jaren liet hij al heel wat fraais zien. Hij zal ons spel zeker kunnen verrijken."

  Vanochtend legde de 21-jarige middenvelder met succes de medische tests af in Bremen. Hij ziet zijn Duits avontuur volledig zitten: "Het is tof dat mijn overgang naar Bremen nu helemaal rond is. Werder is een club met een grote traditie, speelt in een van de beste Europese competities en altijd voor volle stadions. Ik wil dit seizoen samen met mijn nieuwe teammaats succesvol zijn."