• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ciman: "Jans geeft me vertrouwen zoals Leekens"

  "Ik wil geen depanneur meer zijn."

  Laurent Ciman leek op weg naar Bergen, maar Standard-coach Ron Jans is duidelijk: "Non." De 27-jarige verdediger maalt er niet meer om. "Ik wil geen depanneur meer zijn."

  Ciman overwoog een overstap naar Bergen. "Want ik wil geen depanneur meer zijn. Vorig seizoen moest ik te pas en te onpas inspringen, dan eens op de back, dan weer centraal. Als er sommigen geen match wilden spelen, dacht men aan mij."

  "Als ik eens een mindere match speelde, ging dat meteen in mijn hoofd zitten, omdat ik wist dat ik een week nadien uit de ploeg zou verdwijnen. Dat speelde me parten en ik wil het niet meer meemaken", zegt Ciman in Het Laatste Nieuws, Gazet van Antwerpen en Sudpresse.

  Met Jans bij Standard ziet hij het echter weer helemaal zitten. "Hij geeft me vertrouwen. Dat motiveert me en ik ben daardoor op een hoger niveau gaan voetballen. Het is aan mij om te bewijzen dat ik weer de Ciman van Kortrijk kan worden, die het niveau had om centraal te spelen. "

  "Jans is de eerste coach sinds Leekens die me dit vertrouwen geeft." Ciman speelde bij Kortrijk onder Leekens. En die laatste haalde hem ook bij de nationale ploeg.

  "Jelle en ik gaan elkaar vinden"

  In de eerste competitiematch speelde Ciman centraal achteraan met Jelle Van Damme (foto boven) naast zich. Standard verloor thuis met 0-1. "We slikten een vermijdbaar doelpunt."

  "Hoe meer matchen we spelen, hoe beter we elkaar zullen vinden. We praten veel. Zondag lieten we nog te veel ruimte tussen ons tweetjes. Ik ben het meer dan hem gewoon om centraal te spelen. Alles is een kwestie van organisatie en positionering."