• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Benteke: "Het zit beter tussen mijn oren"

  "De Premier League is een droom, maar het hoeft geen topclub te zijn", blijft Benteke bescheiden.

  Voor goals rekent Genk vanavond tegen Aktobe weer op Christian Benteke, die stilaan buitenlandse clubs charmeert. "Maar ik wil nog even in Genk blijven", zegt de 21-jarige aanvaller in Het Laatste Nieuws.

  "Om te renderen moet ik geloven dat een club echt in mij gelooft en dat gevoel heb ik bij Genk", verklaart Benteke zijn goeie vorm.

  "Sommige trainers hadden vroeger te weinig geduld met mij, maar Mario Been liet me staan toen het minder liep en daar profiteer ik nu van."

  "Vroeger trok ik me de kritiek ook meer aan. Dat laat ik nu niet meer toe. Het zit beter tussen mijn oren en als dat zo is, presteer je beter op het veld."
   

  De goeie prestaties van Benteke kunnen buitenlandse clubs misschien charmeren. Benteke: "Als ik mag kiezen, blijf ik zeker nog een jaar in Genk. Ik wil geen stappen overslaan. Als ik wegga, moet ook Genk er beter van worden."

  "Dit seizoen bevestigen en dan een stap hoger, dat is mijn doel. Ik droom van de Premier League, maar dat hoeft geen topclub te zijn. Ik wil niet meemaken wat Lukaku vorig seizoen doormaakte. Dan neem ik liever een voorbeeld aan Dembele, die elke week basisspeler is bij Fulham."

  Jelle Vossen droeg tegen Cercle de aanvoerdersband en zal dat ook vanavond doen. Hij zegt dat het klikt met Benteke. "Christian en ik vinden elkaar steeds beter op het veld", zegt Vossen. "Ik weet hoe en waar hij de bal wil hebben en omgekeerd. Voor ons als duo is er nog een progressiemarge."

  Vermoedelijke opstellingen:

  RC Genk: Köteles, Fernandez, Anele, Nadson, Tshimanga, Hyland, Buffel, Gorius, Joseph-Monrose, Benteke, Vossen

  Aktobe: Gidelnikov, Badlo, Primus, Logivinenko, Kenzjisarev, Smakov, Kapadze, Chajroellin, Kovaltsjoek, Bikmajev, Bajer

  Opmerking: FC Aktobe is de laatste vertegenwoordiger van Kazachstan op het Europese toneel. De voetbalbond van het land heeft de competitieduels van Aktobe vorig en komend weekend afgelast.