• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Amerikaanse Douglas is beste allroundturnster

  Gabrielle Douglas weet met haar geluk geen blijf.

  Gabrielle Douglas heeft de Verenigde Staten goud geschonken in de allroundfinale in het turnen. De 16-jarige Amerikaanse hield met een uitstekende sprong en balkoefening de Russinnen Komova en Moestafina achter zich.

  Gabrielle Douglas zette meteen de toon met een uitstekende sprong. Haar landgenote Alexandra Raisman kwam in de buurt, maar bleef ook na een zwakkere prestatie op de brug achtervolgen.

  Wel op dreef waren de Russinnen Victoria Komova en Alija Moestafina. Zij stonden na twee onderdelen op een zucht van Douglas.

  Maar toen Moestafina onfortuinlijk ten val kwam op de balk, leek zij een medaille op haar buik te mogen schrijven. Douglas, Komova en Raisman zouden onderling strijden om de plakken.

  Met een topscore op de balk en een degelijke vertoning op de vloer kroonde Douglas zich tot olympisch kampioene. Moestafina wipte na een sterke grondoefening nog over Raisman voor het brons. Komova barstte in tranen uit toen ze vernam dat haar laatste score slechts zilver opleverde.

  Goud voor een Amerikaanse dus, net als op de Spelen van Athene en Peking. Carly Patterson (2004) en Anastasia Liukin (2008) gingen Douglas voor. Op deze Spelen pakte de VS ook al goud in de landenfinale.