• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Alberto Contador maakt wederoptreden in Eneco Tour

  Alberto Contador start maandag in de Eneco Tour.

  Maandag start de achtste editie van de Eneco Tour. Ook Alberto Contador zal op Vlaamse en Nederlandse wegen te bewonderen zijn. Koersdirecteur Rob Discart is zeer tevreden met het uitgetekende parcours.

  De Eneco Tour start maandag in het Nederlandse Waalwijk. Alberto Contador verschijnt er aan de start. Hij maakt zijn wederoptreden na zijn dopingschorsing.

  Koersdirecteur Rob Discart is tevreden met het parcours, dat uitgetekend werd met het oog op het WK in Valkenburg. "Het WK is in Nederlands Limburg en daar hielden we rekening mee", zegt Discart. "We laten de renners in de Eneco Tour kennismaken met het parcours van de WK-finale. Ook de ploegentijdrit zal een mooie test zijn voor het WK ploegentijdrit."

  Ook de slotrit belooft veel spektakel. "Het peloton zal drie keer over de Muur van Geraardsbergen rijden, maar ook onder andere de Leberg, Valkenberg en Eikenmolen staan op het menu."

  Heel wat toppers in Eneco Tour

  Niet alleen Alberto Contador is een blikvanger in de Eneco Tour. Ook Tom Boonen, Thomas De Gendt, Greg Van Avermaet en Jelle Vanendert doen mee. Nederland rekent dan weer op Lars Boom en Lieuwe Westra. Het is ook uitkijken of Tony Martin, Sylvain Chavanel en Luis Leon Sanchez in aanmerking komen voor de eindwinst. Edvald Boasson Hagen, de winnaar van vorig jaar, is er niet bij.