• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Koppel Mbokani-De Sutter was fantastisch"

  Tom De Sutter en Ariël Jacobs, dat was geen goed verhaal. John van den Brom zette hem tegen Ekranas naast Mbokani in de spits, De Sutter bedankte voor het vertrouwen. "De coach maakt 50% van een speler."

  Mbokani had een voet in vier goals, hij scoorde twee keer. De Sutter zette Anderlecht al na 2 minuten op rozen en gaf ook nog een assist.

  De Sutter was meer dan tevreden na de match. "De samenwerking tussen Dieu en mij verliep uitstekend. Het is net alsof we al jaren samenspelen. Nochtans was het de eerste keer, op het laatste halfuur in Kortrijk na", zegt de Anderlecht-spits in de kranten.

  "Met twee diepe spitsen heb je als spits veel meer aanspeelpunten. En met veel ballen vanaf de flank kom ik het best tot mijn recht."

  Jacobs vond Mbokani en De Sutter niet complementair. Gisteren bewezen ze het tegendeel. "Ik hoop dat de coach ook voor ons kiest in de competitie. Zowel Dieu als ik voelde zich erg goed. Maar kiest hij weer voor één spits, dan ga ik niet twijfelen."

  "Het niveau van een voetballer hangt voor 50% van de speler af, maar ook voor 50% van het vertrouwen van de trainer. Ik voel zijn vertrouwen."

  "Het publiek en de ploegmaats zijn ook altijd in mij blijven geloven. Een andere reden waarom ik scherp sta, is dat ik voor het eerst in twee seizoenen een voorbereiding zonder blessures had."

  Van den Brom: "De Sutter kan iets forceren"

  John van den Brom werd beloond voor zijn verrassende offensieve keuze, met De Sutter naast Mbokani. "Dat koppel heeft fantastisch gewerkt. Het was de bevestiging van wat ik in Kortrijk al zag."

  "Ik zei Tom vooraf dat ik van een spits goals verwacht. Maar ook dat hij lang gewacht heeft op deze kans en dat hij die zelf verdiend heeft. "Denk daaraan als het even minder loopt", gaf ik hem als boodschap mee. Maar dan maakt hij meteen die fantastische kopbalgoal."

  "Met een type als Tom kun je iets forceren. Ik zeg niet dat we altijd zo zullen spelen, maar het is me wel bevallen."

  Biglia: "Ik hou van dit systeem"

  Ook aanvoerder Lucas Biglia kon de keuze van Van den Brom voor twee diepe spitsen appreciëren. "De nieuwe veldbezetting, die we na rust in Kortrijk hanteerden, ligt de ploeg zeer goed", zegt de Argentijn in de kranten.

  "Iedereen komt beter tot zijn recht. We kunnen dat ook in de competitie voortzetten. Ik hou van dit systeem. Ik kan ook altijd de bal aan iemand kwijt."

  Biglia is ook blij voor De Sutter: "Hij had al heel wat tegenslag. Tom verdient het. Hij toonde altijd een positieve ingesteldheid. Hij is een echte prof. Hij kreeg onverwacht zijn kans en hij greep ze met beide handen. Hopelijk is dit een nieuwe start voor hem."