• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Hallo Mr. Phelps? U spreekt met Barack Obama"

  Michael Phelps kreeg een "cool" telefoontje van de Amerikaanse president Barack Obama. Die wilde hem graag persoonlijk feliciteren met zijn olympisch medaillerecord.

  Met zijn 19 medailles is Michael Phelps nu de meest succesvolle olympiër aller tijden. President Obama feliciteerde het Amerikaanse zwemfenomeen eergisteren al via Twitter: "Gefeliciteerd Michael Phelps, met je olympisch medaillerecord. Je maakt heel Amerika trots."

  Maar gisteren wilde Obama hem ook telefonisch feliciteren. Phelps vond het een "cool" telefoontje.

  "Ik nam mijn gsm op en een stem zei: "Mr. Phelps? Kunt u even aan de lijn blijven voor de president alstublieft, ik schakel u door". Ik dacht "wow". Obama vertelde dat heel het land achter me staat en dat hij trots is op mijn prestaties. En ik moest mijn moeder veel groeten doen van hem."

  Phelps' alleenstaande moeder heeft een flinke steen bijgedragen aan het succes van haar zoon. Dankzij haar leerde Michael zijn hyperactiviteit onder controle te houden. En bij elke wedstrijd staat ze hem naast het zwembad aan te moedigen.